Koningsdag

Koningsdag 2019

Op Koningsdag (27 april 2019) organiseren we een bomvol en oergezellig programma in het centrum van Hoevelaken.

Programma
Nieuw dit jaar is dat verenigingen (en vergelijkbare organisaties) uit Hoevelaken de kans krijgen om zich te presenteren. Verschillende verenigingen zullen het publiek vermaken met demonstraties en workshops.

08:00 Hoevelaken wekt
Waarschijnlijk zijn er nog velen onder ons die zich kunnen herinneren hoe de kinderen het dorp wekten door er op uit te gaan op hun fietsen, versierd met toeters en bellen, blikken en andere voorwerpen die geluid konden maken. Hoe leuk was dat?
Wij zouden het erg leuk vinden om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Dus hierbij een oproep aan alle ouders om je kind(eren) weer naar buiten te laten gaan op een versierde fiets en de buurt te wekken!
10:30 Gratis koffie en oranje-tompouce voor senioren (Westerdorpsstraat)
11:00 Fototentoonstelling Historisch Hoeflake (De Stuw)
Live-uitzending Koningsdag Amersfoort (Westerdorpsstraat)
11:00 - 16:00 Kindervrijmarkt (De Wiekslag)
Voor kinderen die een zakcentje willen bijverdienen of ouders die de zolder of de garage willen opruimen, is er de traditionele kindervrijmarkt. Reserveer je eigen plekje op De Wiekslag en kom je spulletjes verkopen. Of neem al je kleingeld mee en probeer dat ene pareltje op de kop te tikken.
Een vergunning om te verkopen kost slechts 2 euro. Hiervan krijg je 1 euro terug als je je plekje na de markt weer schoon achterlaat. Verkoop van vergunningen zal plaatsvinden op woensdag 24 april (14:00 - 16:00 uur) en op donderdag 25 april (18:00 - 19:00 uur) in Dorpshuis 'De Stuw'.
11:00 - 16:00 Mixed Hockey Club Hoevelaken: "Test je snelheid" (De Brink)
11:00 - 17:00 Kinderdorp (De Brink)
Zoals jullie van ons gewend zijn, is er ook dit jaar weer voldoende vermaak voor de kinderen. Van een uitdagende stormbaan en klimboom tot ballenbak en Mega Twisterspel. Er staat een team klaar om te schminken en aan tafels kunnen de kinderen gezellig met elkaar gaan knutselen. Toegang is gratis.
12:00 - 12:15 The Iron Gym: Demo kickboksen kids (Westerdorpsstraat)
12:30 Opening Koningsdag (Podium Westerdorpsstraat)
12:30 - 13:30 Koningslunch (Westerdorpsstraat)
Voor 300 klanten van Hartje Hoevelaken krijgt Koningsdag een vorstelijk tintje. De ondernemers in het centrum van Hoevelaken organiseren een Koninklijke Lunch. Wie een plaats aan de lange tafel wil bemachtigen kan meedoen aan de stempelactie.
De lunch zal geopend worden door Burgemeester Renkema van de gemeente Nijkerk. Hij zal samen met u genieten van de feestelijke maaltijd bestaande uit belegde broodjes, fruit, koffie en thee. Dit alles wordt belangeloos verzorgd door Keurslager Steltenpool, Jumbo Hoevelaken en Bakkerij Toebast.
De stempelactie loopt van 10 t/m 24 april. Uit de ingeleverde spaarkaarten worden 150 winnaars getrokken die, samen met 1 introducee, plaats mogen nemen aan de lunchtafel. Winnaars krijgen na 24 april telefonisch bericht.
13:30 - 13:45 The Iron Gym: Workshop kickboksen kids (Westerdorpsstraat)
13:00 - 16:00 Muziek: ID-DJ (Podium Westerdorpsstraat)
14:00 - 14:30 Brandweer Hoevelaken: Demo (Westerdorpsstraat)
Op Koningsdag geeft brandweer Hoevelaken een spectaculaire demonstratie en kun je ervaren hoe het voelt als je huis vol met rook staat.
14:45 - 15:15 The Iron Gym: Demo kickboksen volwassenen (Westerdorpsstraat)
15:15 - 15:45 The Iron Gym: Workshop kickboksen volwassenen (Westerdorpsstraat)
16:00 - 17:30 Kinderbingo (in de tent op de Brink)
16:00 - 20:00 Muziek: 100% NL Meezingfeest (Podium Westerdorpsstraat)
Het Meezingfeest met de DJ’s van 100% NL is gegarandeerd succes met de beste muziek van Nederland! Vanaf de eerste beats sta je in het leukste Hollandse café van Nederland. De mannen zetten de hele tent op zijn kop met de populairste feestnummers. Alle muzikale helden uit ons eigen landje komen deze avond voorbij. We gaan dus in één avond langs de hits van Jan Smit en André Hazes tot Guus Meeuwis en Armin van Buuren.
20:00 - 22:00 Muziek: Hilversumse House Mafia (Podium Westerdorpsstraat)
Domien Verschuuren + Tjitse Leemhuis = Hilversum House Mafia. Back to back mixen ze de nieuwste en heetste tracks, gecombineerd met de lekkerste meezingers van de laatste 20 jaar aan elkaar! Altijd zin in een feestje, altijd klaar om te gaan.

Koningsdag Hoevelaken 2019 wordt voor u georganiseerd door Oranjevereniging Hoevelaken en Hartje Hoevelaken. Alle activiteiten vinden plaats op De Brink en De Wiekslag en het tussengelegen gedeelte van de Westerdorpsstraat.

Vragen, suggesties of vrijwilliger worden van de Oranjevereniging? Neem dan contact op met info@ovhoevelaken.nl.